De beste tips voor mooie buikfoto’s
Als je zwanger bent, is buikfoto’s maken ontzettend speciaal. Niet alleen houd je per week van je zwangerschap de groei van je buik bij, je hebt namelijk ook een heel bijzonder verslag voor jezelf en voor je kindje. Wij verzamelden daarom heel veel tips, voorbeelden en apps voor het maken van buikfoto’s, zodat je per week foto’s van je zwangere buik kunt maken.
✨ Rond de feestdagen is het mooi om je buikfoto als basis te gebruiken voor een baby op komst kerstkaart.
Waar ben je naar op zoek?
10 tips om verschillende buikfoto’s te maken
Voordat we je alles vertellen over hoe je buikfoto’s kunt maken, is het eerst leuk om wat inspiratie op te doen. Met deze 10 manieren, ideeën en tips maak je jouw buikfoto’s heel bijzonder en eigen!
1. Buikfoto’s met folieballonnen in cijfers
Met folieballonnen in een mooie kleur worden je buikfoto’s heel stylish en hoef je achteraf het aantal weken zwangerschap niet meer toe te voegen.
2. Met groente en fruit ter grootte van je baby
Veel zwangeschapsapps laten elke week met groenten en fruitsoorten zien hoe groot je kindje is. Superleuk en speels dus om ook zelf de supermarkt in te gaan.
3. Buikfoto’s in polaroid
Het is wat lastiger fotograferen met een polaroidcamera, maar je buikfoto’s worden hiermee wel heel origineel!
4. Handlettering
Als je handletteren leuk vindt, hang dan een rol met papier op om hier elke week leuke info over je zwangerschap op te zetten. Ook leuk om eraan toe te voegen zijn een echofoto en eventuele kleertjes die je al gekocht hebt.
5. Buikfoto’s als evolutie
Een leuk effect is om de foto’s strak naast elkaar te zetten en zo een soort van evolutiefoto te creëren. Dit is trouwens een buikfoto van een tweeling zwangerschap.
6. Buikfoto van boven
Heel anders, maar wél origineel: buikfoto’s van boven. Zo hoeft je gezicht niet op de foto, maar heb je wel een heel waardevol vierluik als herinnering aan je zwangerschap.
7. Buikfoto silhouette
Vind je silhouette foto’s schitterend? Creeër deze dan gewoon tijdens het maken van je buikfoto’s. Verderop in dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.
8. Buikfoto met trotse broertjes en zusjes
Supermooi, deze buikfoto met een ouder broertje of zusje. Betrek je andere kinderen dus ook eens in je buikfoto’s voor een heel speciaal effect.
9. Met je partner
Je partner vindt het misschien wel wat ongemakkelijk om in je buikfoto’s te verschijnen, maar je krijgt er wel heel waardevolle plaatjes van!
10. Leuk detail in elke buikfoto
Met wat kleine details maak je je buikfoto’s lekker speels. Doe je haar bijvoorbeeld eens anders, blaas een kaarsje uit op je verjaardag en ‘onthul’ het geslacht na de 20 wekenecho.
Origineel en makkelijk: filmpje van je zwangere buik
Vind je buikfoto’s al heel origineel, maar doe je dingen het liefst anders dan anders? Ga dan voor een filmpje van je buik! Elke week film je dan kort hoe je buik eruitziet, om de stukjes vervolgens tot een mooi filmpje te maken. Kies er bijvoorbeeld voor om steeds een paar seconden op te nemen of bespreek in elk stukje kort hoe het met je gaat. Je zal je filmpje nog heel vaak terug willen kijken! Verderop in dit artikel vind je een app voor buikfilmpjes.
Handige tips voor het maken van mooie buikfoto’s
Of je nu per week, maand of maar 3 keer een buikfoto wilt maken, met een goede voorbereiding worden je foto’s prachtig. Met deze praktische tips voor het maken van buikfoto’s wil jij het resultaat het liefst met iedereen delen!
Licht, positie en achtergrond voor je buikfoto’s
Gebruik van licht, de positie die je inneemt, de achtergrond; als de basis goed is, ontstaan er prachtige plaatjes.
Licht: daglicht en silhouette buikfoto’s
Natuurlijk licht, daglicht, is vaak het allermooiste voor foto’s. Planning is soms dus best belangrijk wanneer je buikfoto’s maakt. Met genoeg licht heb je een heldere foto en hoef je weinig aanpassingen aan je foto te doen. Je kunt het licht trouwens ook letterlijk tegen je gebruiken om je silhouette in de zwangerschapsfoto’s te laten ontstaan. Dit doe je heel gemakkelijk. Ga voor een raam of een fel licht staan en zorg dat de ruimte wat donker is. Vervolgens maak je dus een foto tegen het licht in. Tijdens je zwangerschap zie je de vorm van je buik zo prachtig veranderen in de verschillende foto’s.
Positie: staand, met selfies of op bed
Voor eenheid in de foto’s is het mooi om 1 positie te kiezen. Dit kan bijvoorbeeld staand voor een muur zijn, waarbij je je zijkant fotografeert. Ook zijn buikfoto selfies via een spiegel een leuk idee. Wil je niet zoveel buikfoto’s maken? Maak dan een paar foto’s zittend op bed: met de zwangerschapstest, je buik met 35 weken en vervolgens met je kindje in je armen. Een ander origineel idee is om zelf buikfoto’s van bovenaf te maken, zoals Anki van Zilverblauw deed.
Achtergrond: effen of juist opvallend
Een achtergrond doet veel met het uiteindelijke plaatje. Creëer bijvoorbeeld veel rust in je foto’s met een effen achtergrond. Vind je het leuk om later teksten toe te voegen aan je buikfoto’s, zorg dan voor wat extra ruimte om je heen. En heel origineel is het om een aparte achtergrond te kiezen, zoals een wandkleed, nepvachtje of dat mooie behang in je slaapkamer.
Welke kleding trek je aan voor buikfoto’s?
Een van de tips die niet mag ontbreken voordat je buikfoto’s gaat maken, is om goed na te denken over je kleding. Welke kleuren vind je mooi of passend als je het eindresultaat in gedachten neemt? En wat wil je uitstralen op je buikfoto’s? Door je kleding simpel te houden en weinig printjes te dragen, ligt de focus helemaal op jouw buik en veranderende lichaam. Er zijn verschillende mogelijkheden qua kleding voor buikfoto’s:
- Mooie lingerie of bikini
- Strak jurkje dat je buik accentueert
- Basic t-shirt met spijkerbroek
- Elke dag verschillend (speels, maar ook rommeliger in het eindresultaat)
- Naakt
Buikfoto’s met leuke details
Je maakt je buikfoto’s heel persoonlijk door leuke details toe te voegen. Wat vind je bijvoorbeeld van de volgende opties?
- Schoolbordje waar je het aantal weken opschrijft
- Ouder kind dat met zijn vingers het aantal maanden zwangerschap aangeeft
- Milestone kaarten voor zwangerschap
- Folieballonnen met het aantal weken of maanden
- Letterslinger
- Elke maand een ander thema: met zwangerschapstest, echofoto, verjaardagstaartje, roze of blauwe ballon voor het geslacht en met je partner
Wie maakt je buikfoto’s?
Als je hebt besloten om buikfoto’s te maken, is het een goede tip om na te denken wie de foto’s maakt. Maak je partner bijvoorbeeld enthousiast om plaatjes te schieten of vraag een vriendin die graag fotografeert. Je kunt natuurlijk ook buikfoto selfies maken, van bovenaf, via de spiegel of met behulp van een statief. Als laatste is professioneel buikfoto’s laten maken ook een optie, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een buikfoto per maand. Het voordeel is dat de nabewerking voor je wordt gedaan en dat je schitterende, professionele foto’s ontvangt.
Overige tips om zelf buikfoto’s te maken
Als laatste hebben we nog wat korte, praktische tips voor het maken van zwangerschapsfoto’s.
- Vergeet niet om na de bevalling ook een buikfoto met je kindje te maken.
- Bedenk of je continuïteit belangrijk vindt: draag je steeds wel of geen make-up, en doe je je haar altijd los, of maakt je dat niet zo uit?
- Ben je 30 weken zwanger en is er nog geen foto gemaakt? Het is nooit te laat om buikfoto’s te maken! Leg die laatste weken dus gewoon vast.
- Begint je kleding strakker te zitten, draag dan een paar uur van tevoren een badjas. Zo voorkom je striemen op je foto’s.
Buikfoto app voor je zwangerschapsfoto’s
Naast praktische tips geven we ook graag een paar app suggesties voor het maken van buikfoto’s. Hiermee kun je niet alleen buikfoto’s maken als je zwanger bent, maar ontvang je bijvoorbeeld een melding om foto’s te maken of maak je je buikfoto’s heel speels. Dit zijn de buikfoto apps die we aanraden.
Baby Pics
Deze app is speciaal bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn of een baby hebben. Voeg leuke figuren toe (zoals de bekende groentes en fruitsoorten), kies uit lettertypes, geef je foto’s een filter en maak collages. De app is gratis voor iOS en Android, je kunt betalen voor nog meer functies.
Pregnancy announcement – Giggly
Ook deze app is bedoeld voor zwangeren en moeders. De app heeft dezelfde functionaliteiten als Baby Pics, zoals het toevoegen van figuren, teksten en filters en het maken van collages. Deze buikfoto app is gratis, voor meer opties kun je betalen. De app is alleen beschikbaar voor iOS.
Selfie A Day
De app Selfie A Day is niet specifiek bedoeld voor zwangeren en moeders, maar is wel heel functioneel. Met deze app maak je namelijk foto’s zonder poespas. Het voordeel van de app is dat je elke keer een melding ontvangt op een zelfgekozen moment. Zo weet je zeker dat je geen week overslaat. De app is gratis voor iOS en Android, maar biedt ook in-app-aankopen voor meer opties.
Wekkerfunctie op je telefoon
Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan door een wekker te zetten voor een specifieke dag in de week. Maak vervolgens een mooie foto en berg je foto’s op in een aparte map. De meeste telefoons hebben ook een functie om je foto’s te bewerken. Zo heb je geen aparte app nodig voor het maken van buikfoto’s.
1 Second Everyday
Wil je geen buikfoto’s maar buikfilmpjes maken? Kies dan voor de app 1 Second Everyday. Je ontvangt elke dag een herinnering om een kort filmpje van 1 seconde te maken, waarna je er met behulp van de app een compleet filmpje van kunt maken als je kindje er is. Je kunt trouwens elke dag zelf de seconde kiezen die je wilt gebruiken. Ook ontvang je steeds een herinnering om niet te vergeten een filmpje te maken. De app is gratis voor iOS en Android, je kunt betalen voor uitgebreidere opties.
Waardevolle herinnering met buikfoto’s
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om jouw buikfoto’s tot een prachtig geheel te maken. Met de juiste app, belichting en details creëer je zo een heel waardevolle herinnering. Een zwangerschap is namelijk toch iets dat je misschien maar een paar keer in je leven meemaakt!
👶🏿 Ook leuk om te lezen: Zo maak je mooie babyfoto’s van je kleintje