Feest 30 september 2024

Halloween knutselen: 10+ spooky ideeën

halloween-knutselen

Spooky season is here! Waag jij je dit jaar voor het eerst aan de halloweengekte, of ben je een doorgewinterde halloweenknutselaar? In beide gevallen ben je hier helemaal aan het juiste adres. Wij zijn namelijk fan van deze griezelige herfstperiode. En als ware knutselmonsters hebben we voor jou de allerleukste Halloween knutsels verzameld. Van simpele spookjes voor peuters tot volwaardige Halloween decoratie voor volwassenen, je vindt het hier allemaal. Knutselspullen klaar? Griezelen maar!

Wat kun je knutselen voor Halloween?

Griezelige types opgelet: de knutsel ideeën voor Halloween zijn eindeloos. Je kunt het zo uitgebreid (en eng) maken als je zelf wilt, maar met deze thema’s zit je altijd goed: 

👻 Spookjes 
🧙 Heksen en tovenaars
🕷 Spinnen of spinnenwebben
🎃 Griezelige pompoenen
🧟‍♂️ Mummies 

Stappenplan voor een middag Halloween knutselen 

  • Trommel je medegriezelaars op om samen te knutselen.
  • Maak een pinterestbord met de Halloween knutsels die jij wilt maken. 
  • Haal alle benodigdheden in huis (check ook de oudpapiercontainer).
  • Decoreer de tafel met wat halloweenaccessoires.
  • Zorg voor genoeg spooky snacks en wat te drinken.
  • Knutselen maar! 

Halloween knutselen: peuters en kleuters

Halloween knutselen eng? Welnee! Zelfs de allerkleinste gezellige griezels kunnen los met verf en lijmstiften. Deze Halloween knutsel ideeën zijn geschikt voor peuters en kleuters. 

Monsters kleien

Halloween knutselen met peuters en kleuters

De meeste kids vinden het heerlijk om te kleien. Lekker met je handen aan de slag en vanuit je fantasie de mooiste kunstwerken maken. En het voordeel van monsters voor Halloween knutselen is dat het niet écht uitmaakt hoe ze eruitzien. Hoe gekker hoe beter!

Wat heb je nodig? 

  • Verschillende kleuren klei
  • Vormpjes
  • Wiebeloogjes 
  • Chenilledraad

🕸️ Halloween met je baby vieren? Lees hier onze tips!

Pompoenstempelkunstwerken 

Altijd een hit met Halloween knutselen: pompoen kunstwerken! Je hebt er weinig voor nodig, eigenlijk alleen oranje verf en een groene en zwarte stift voor de details. En natuurlijk iets om mee te stempelen. Onze favorieten? Halve appels, aardappels of een pompom aan een knijpertje! 

pin
pin
pin

Handafdruk Halloween knutsels

Halloween knutselen makkelijk maken voor de kleintjes is zo gepiept. Want met deze handafdruk Halloween knutsels heb je alleen hun handjes nodig. Je kunt zelf bepalen of je met klei, verf of papier wilt knutselen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar van deze knutsels gingen wij pas echt griezelen.

pin
pin
pin

Halloween knutsel ideeën voor kids

Voor kleine monsters vanaf een jaar of 6, kun je Halloween knutselen iets uitdagender maken. Zoek bijvoorbeeld halloweenknutsels met iets meer detail, of ontwerpen die net een tikje griezeliger zijn. Dat kunnen ze best hebben, die kiddo’s. Ga vooral samen Halloween knutselen met je kind onder het genot van wat lekkers en een kopje thee. Dan hebben jullie gegarandeerd een leuke middag.

Stenen verven als Halloween knutsel

Knutsel ideeën voor stenen in Halloween thema

Dit knutsel idee voor Halloween spreekt wel een beetje voor zich. Trek er samen op uit en verzamel tijdens een lekkere herfstwandeling een paar stenen. Het is wel handig als deze redelijk glad zijn. Met verf of verfstiften tover je de stenen eenvoudig om tot griezelige monsters. Als je ze vervolgens even lakt, kunnen ze buiten jullie visite de stuipen op het lijf jagen.

Halloween masker knutselen 

Alle griezels verzamelen! Bij Halloween horen natuurlijk gevaarlijk-mooie maskers. Daarmee steel je de show bij je vriendjes op school, of kun je je ouders de stuipen op het lijf jagen. Ga bijvoorbeeld voor een kakelende heks of een enge mummie! Wat heb je hier zoal voor nodig:

  • Kartonnen bordjes
  • Verf en kwasten 
  • Gekleurd karton 
  • Een schaar en lijm
  • Een perforator voor de gaatjes
  • Elastiek of een rietje
pin
pin
pin

Griezelige wc rol knutsels

halloween knutselen wc rol

Het ultieme knutselattribuut blijft toch altijd de ouderwetse wc-rol. Hier kun je je griezelfantasie echt de vrije loop laten. En het allerleukste is dat je al je knutselspullen kunt gebruiken. Wiebeloogjes, chenilledraad als wiebelarmen en glitters voor de heks… alles kan! Dit zijn onze favoriete Halloween wc-rol knutsels:

  • De vleermuis: je maakt er twee per wc-rol.
  • Een spook: knip de bovenkant rond en onderkant golvend.
  • De mummie: trek die verbanddoos maar open!
  • Een spin: lekker plakken, die wiebeloogjes.
  • Zwarte kat: vouw de bovenkant naar binnen voor twee puntoortjes.

👻 Spookachtig leuk: Halloween teksten voor op een kaartje.

Halloween knutselen met wattenstaafjes

Vaak heb je de benodigdheden voor de meest spooky knutselcreaties gewoon in huis. Wist je bijvoorbeeld dat je hele leuke Halloween knutsel ideeën hebt met wattenstaafjes? Gebruik ze als stempeltje voor de allermooiste stippenkunst, of tover de stokjes om tot griezelig skelet.

pin
pin
pin

Volwassen knutsels: Halloween decoratie zelf maken

Je bent nooit te oud om te knutselen! En met feestdagen zoals Halloween kun je helemaal los. Als je zoekt naar ideeën voor Halloween knutselen voor volwassenen vliegen de monsters je om de oren. Wij hebben de allerleukste knutsels voor je op een rijtje gezet. En was je van plan om dit jaar een halloweenfeestje te geven? Dan kun je met deze Halloween knutsels gewoon zelf je decoratie maken. Grrrriezelig leuk! 

Een spokenslinger

Als je gaat Halloween knutselen zal er gegarandeerd een spook de revue passeren. En als je hem omtovert tot feestelijke slinger, kun je er direct je huis mee decoreren. Deze drie spokenslingers gaven ons de bibbers:

  • Knip ze uit een oud boek en bevestig ze met knijpertjes.
  • Bundel gaasverband, maak twee oogjes en bevestig ze met een splitpen.
  • Maak spookjes van bolletjes wol en knoop ze aan een touwtje.
pin
pin
pin

Halloween knutselen: vleermuis decoratie

Naast spoken zijn vleermuizen natuurlijk ook onlosmakelijk verbonden met deze griezelige feestdag. Omdat vleermuizen volledig zwart zijn, staan ze vaak ook nog een soort van stijlvol in je halloweeninterieur. Wat ons betreft de ultieme Halloween knutsel voor volwassenen. Maak van pompoms een leuke slinger, knip ze uit karton en vouw de vleugels voor 3D-decoratie of ga het bos in en tover dennenappels om tot guitige hangers.

pin
pin
pin

Cadeau-accessoires knutselen voor Halloween

Halloween decoratie knutselen

Deel je op jouw horrorfuif ook cadeautjes uit? Dan is het superleuk om deze griezelig in te pakken. Vouw kleine vleermuisjes voor op de presentjes, hang er een naamkaartje in de vorm van een spookje aan, of ga helemaal los met ‘trick or treat’ traktatiedoosjes. Wanneer je de kleuren zwart, wit en oranje gebruikt geef je je cadeau Halloween knutsels een spooky tintje. 

Nog niet uitgegriezeld?

Dat snappen we! Als je eenmaal betoverd bent door de magie van Halloween, is het moeilijk om dit van je af te schudden. We raden je dan ook aan om je hier vooral lekker aan over te geven. Sterker nog, maak er een feestje van! Want waarom zou je in je eentje Halloween knutselen, als je dit ook met je vrienden of kinderen kunt doen? Trek alles uit de kast (vooral die heksenhoed) en stuur een leuke Halloween uitnodiging voor een middag of avond freubelen griezelen.

Extra leuk: zet een halloweenafspeellijst op