Algemeen 7 oktober 2024

Halloween ideeën: tips voor een bloedstollend leuk feestje!

Halloween ideeën

Pompoenen, vleermuizen, griezelverhalen en sinistere monsters… Ben jij gek op Halloween, dan is het hoog tijd om een spookachtig leuk Halloween feest te organiseren. In dit artikel tippen we je de allerleukste spelletjes voor een Halloween kinderfeestje. Maar ook voor een Halloween feestje voor volwassenen hebben we een aantal gruwelijk leuke ideeën. Trommel de gezelligste weerwolven, vampiers en spoken op en maak er een bloedstollende Halloween party van. Booooeee…

Ideeën voor een Halloween thema feest

BOE! Is 31 oktober voor jou het hoogtepunt van het jaar? Dan is een monsterachtig Halloween feestje geknipt voor jou. En het leuke is: met het Halloween thema kun je alle kanten op. Ga tot diep in de nacht dansen als een vampier, maak de leukste Halloween knutsels met je kids, zorg voor dodelijk lekkere hapjes of ga lekker griezelen met een horrorfilm. Met de volgende ideeën wordt je Halloween thema feest een huiveringwekkend succes.

  • Geef een Wednesday feest in gothic-stijl.
  • Expelliarmus! Een Harry Potter feestje is altijd een goed idee.
  • Nodig al je Frankensteins, zombies en slijmmonsters uit voor een griezelfeest. 
  • Kies de serie Stranger Things als thema en creëer een spooky Halloween sfeer in jaren-80-stijl.
  • Vier de Mexicaanse Dag van de Doden, inclusief geschminkte doodshoofden, felle kleuren en Mexicaans eten.
pin
pin
pin

Halloween kostuum ideeën

Of je nu een Halloween kinderfeestje organiseert of lekker aan de zwier gaat met stokoude mummies: een leuke Halloween outfit maakt het plaatje compleet. Met de volgende Halloween kostuum ideeën weet je zeker dat je gasten uit de dood zullen herrijzen. 

  • Met een heksenkostuum wordt Halloween net een tikkie magischer. 
  • Een rol wc-papier komt altijd van pas, bijvoorbeeld voor een akelig leuk mummie kostuum.
  • Simpel maar doeltreffend: een spooky Halloween kostuum heb je zo gemaakt met een wit laken met ooggaten. BOE!
  • Een vleermuizenkostuum past perfect bij 31 oktober. Maar pas op voor Dracula…
  • Heb je kids? Verkleed je dan als Daenerys van Game of Thrones en tover je kleintjes om tot draakjes. 

🎃 Ook kleine pompoentjes kunnen 31 oktober vieren. Bekijk hier de leukste tips voor Halloween met je baby!

pin
pin
pin

Halloween decoratie tips

Halloween is hét moment om helemaal los te gaan met versieringen. Ga all out met lugubere details of maak het juist lekker gezellig en herfstachtig in huis. Met de kleuren zwart, oranje en een tikkeltje paars zit je sowieso goed. En een pompoen mag natuurlijk niet ontbreken! In veel winkels kun je terecht voor leuke Halloween versieringen. Maar stiekem is het nog gruwelijker om je eigen Halloween decoratie zelf te maken. Van de volgende DIY Halloween ideeën gaan je nekharen overeind staan:

  • Uitgeholde pompoenen passen helemaal bij Halloween, zonder dat ze je gasten de stuipen op het lijf jagen.
  • Teken zwarte oogjes op witte lakens en drapeer ze over ballonnen. Zo heb je zwevende spookjes.
  • Knip silhouetten van vleermuisjes uit zwart papier en maak er gezellige Halloween slingers van.
  • Maak van witte of zwarte wol een reusachtig spinnenweb.
  • Speciaal voor vampieren en andere bloeddorstige gasten: met ketchup op je spiegels zorg je in een handomdraai voor een creepy effect. 

🎃 Kijk eens naar deze akelig leuke Halloween knutsels. Ook ideaal voor een kinderfeestje met Halloween thema!

pin
pin
pin

Ideeën voor Halloween hapjes

Of je nu een Halloween kinderfeestje organiseert of de (verdorde) bloemetjes buiten zet met volgroeide weerwolven: een heerlijke Halloween traktatie maakt je feestje pas echt compleet. Wij tippen je alvast een aantal verschrikkelijk lekkere snacks voor een Halloween thema feest. Aanvallen! 

Bloeddorstig lekkere Halloween drankjes

pin
pin
pin

Hartige Halloween hapjes

pin
pin
pin

Zenuwslopend zoete snacks

pin
pin
pin

🎃 Misschien vind je hier ook nog originele uitdeel traktaties voor Halloween.

Halloween ideeën: spelletjes en activiteiten

Stoelendansen met zombies, vreten met vampieren en walsen met weerwolven. Echte monsters vermaak je natuurlijk alleen met een paar angstaanjagend leuke Halloween spelletjes. Met de volgende Halloween ideeën voor spelletjes zal het gespuis zich niet snel vervelen.

Halloween spelletjes voor buiten

Vampieren zijn de binnenkant van hun doodskist ook wel eens zat. Tijd om lekker naar buiten te gaan! De volgende activiteiten en spelletjes zijn perfect voor als je Halloween buiten viert. Zo kunnen al je weerwolven, draken en geesten lekker ravotten. Ga bijvoorbeeld een spooktocht organiseren of spring als spookjes en heksen op de trampoline. We helpen je alvast op weg met onze favoriete ideeën voor Halloween spellen buiten.

  • Speel jeu de boules met oogballen, schedels of pompoenen.
  • Ga heksenhoed-ringwerpen: gooi ringen om zwart gespoten pionnen.
  • Speel tikkertje in Halloween thema, bijvoorbeeld weerwolven tegen vampieren.
  • Maak een parcours van een reusachtig spinnenweb (van wit of zwart touw). Wie kan het snelst ontsnappen uit het web?
pin
pin
pin

Halloween speurtocht of spooktocht

Wie durft tijdens Halloween een speurtocht te lopen? Jij en je monsterlijke gasten natuurlijk! 31 oktober is namelijk het perfecte moment om een spooktocht in de tuin of in de buurt te organiseren. Geef de route aan met verlichte pompoenen of spookjes, die je bijvoorbeeld in bomen ophangt. Maak de halloweentocht compleet met mysterieuze aanwijzingen, spannende raadsels, toverdrankjes en andere enge Halloween opdrachten. Tip: vier je Halloween met kinderen, denk dan goed na over hoe spannend je de spooktocht maakt. Je wilt namelijk niet dat het een heus horrorfeestje wordt. 

🎃 Halloween of niet: zo maak je de allerleukste speurtocht.

Spelletjes voor een Halloween feestje binnenshuis

Ook binnen in je eigen spookhuis valt er heel wat te beleven. Griezel er op los met sensorische spelletjes, maak slijm of ga creatief aan de slag met het versieren van pompoenen. De volgende activiteiten zijn echte aanraders voor een Halloween kinderfeestje.

  • Extra leuk voor kleine monstertjes: geblindoekt graaien in hersenen (gekookte, afgekoelde spaghetti), oogballen (zilveruitjes), trollensnot (jam) of torretjes (rijst).
  • Mummie wikkelen: elk groepje moet zo snel mogelijk één teamlid inpakken met toiletpapier. De beste mummie wint.
  • Bezemsteel-limbodansen. Wie kan zo laag limbodansen dat het wel hekserij lijkt? 
  • Monsterlijk vieze slijm maken. Om kippenvel van te krijgen! 
  • Pompoen versieren. Wie maakt de gekste, vrolijkste of engste pompoen?
  • Ouderwets gezellig koekhappen, maar dan wel met gekke snoepjes in de vorm van wormen, spinnen of muizen. Ieee!  
pin
pin
pin

Halloween spelletjes en activiteiten voor volwassenen

De spelletjes voor halloween die we hierboven noemden zijn natuurlijk ook hartstikke leuk voor volwassenen. Maar voor de meeste griezelfanaten passen ze iets beter bij een Halloween familie- of  kinderfeestje. Daarom tippen we je nog een aantal duivels leuke Halloween spelletjes en activiteiten voor volwassenen. 

  • Test de griezelkennis van je gasten met een huiveringwekkende Halloween quiz.
  • Onze favoriet wat betreft Halloween knutselen voor volwassenen: pompoenen snijden!
  • Kruip dicht tegen elkaar aan en kijk naar de engste horrorfilms en thrillers. Of maak het je gasten iets gemakkelijker met een fijne Harry-Potter-marathon.
  • Door de spooky sfeer van Halloween is 31 oktober het ultieme moment om je spirituele kant op te zoeken. Bijvoorbeeld door tarotkaarten te leggen of een medium uit te nodigen.
  • Maak gruwelijk lekkere cocktails of mocktails. Bloody Mary anyone?
  • Vertel elkaar enge verhalen. Maar pas op: gil niet te hard als de lampen beginnen te knipperen…

🎃 Met deze knusse herfst activiteiten wordt het een heerlijk najaar.

Halloween muziek voor een extra spannende sfeer

Snerpende snaren, donderende drums, vlijmscherpe violen en gillende gitaren: muziek in Halloween thema maakt je feestje helemaal af. Heb je even geen Halloween ideeën voor muziek? Gebruik dan deze spookachtige Spotify lijst vol met leuke liedjes over Halloween. Perfect als achtergrondmuziek voor je Halloween feestje.

Wat is Halloween eigenlijk voor een feest? 

Inmiddels weet je vast al heel wat over het thema ‘Halloween’. Maar waar komt deze traditie eigenijk vandaan? Halloween is van oorsprong een Keltisch feest dat op 31 oktober gevierd wordt. Vroeger werden op Halloween de doden herdacht en boze geesten verjaagd. Tegenwoordig is Halloween vooral een gezellig, spooky feest met lekkere snacks en een knipoog naar griezelige wezens. Halloween is vooral populair in Engeland, de VS en Ierland, maar ook in Nederland wordt Halloween steeds populairder.

🎃 Leuk Halloweetje: Voor het verjagen van boze geesten droegen mensen vroeger griezelige kostuums; daarom is verkleden nog steeds een belangrijk onderdeel van Halloween. 

Halloween ideeën: maak er een monsterlijk feestje van!

Met deze tips heb je straks alles in huis om je goed te misdragen tijdens Halloween. Wil je jouw griezelige vrienden of familieleden trouwens angstaanjagend leuk uitnodigen? Kijk dan eens bij onze Halloween uitnodigingen. Of filter bij onze wenskaarten op Halloween en wens je liefste draken een fijne 31 oktober. Bloedstollende bonustip: we schreven ook een artikel met de leukste Halloween teksten voor op je Halloween kaart. Muahahaaaa!

Ook interessant voor jou: